Maar voor veel mensen is het nog lang geen realiteit. Tijdens de Week voor Goed Eten van 9 tot 18 januari 2026 vragen we daarom steun voor mensen die elke dag in hun stad of gemeente werk maken van goed eten. En we vragen lokale besturen om hun inspanningen te vermenigvuldigen met een lokaal voedselbeleid.
Want het recht op goed eten begint lokaal. Bij boeren die duurzaam produceren, ondernemers die denken op lange termijn, en scholen die goed eten centraal plaatsen in klas en refter. Wanneer lokaal beleid hun werk ondersteunt, is de impact groter dan de stad of gemeente: het versterkt economie en gezondheid, en draagt bij aan een beter milieu en klimaat.
Maak van goed eten een recht. Met jouw steun werkt Rikolto wereldwijd aan nieuwe manieren om goed eten duurzaam te produceren, eerlijk te verhandelen en op ieders bord te krijgen.
Wanneer je een gift doet ontvang je het digitale kookboek met recepten van chefs zoals Pascale Naessens, Fatma Taspinar, Regula Ysewijn, Michaël Sels en vele anderen.
Giften vanaf 40 euro geven recht op een fiscaal attest.
Onze vrijwilligers en ambassadeurs zetten over heel Vlaanderen acties op tijdens De Week Voor Goed Eten.
Ontdek wat er bij jou in de buurt beweegt, neem deel of bestel een zak vol goed eten met producten van lokale boeren en handelaars.