Een van de hoogtepunten van de Week voor Goed Eten in Leuven waren verscheidene kookworkshops met Leuvenaars van verschillende achtergronden. Chef Kwinten de Paepe en de jongeren van HONK - een woon- en zorgproject voor 13 vrienden met een beperking - sloegen de handen in elkaar om een heerlijk menu te serveren in de HONK-kantine.
En wij mogen hier het geheim delen achter hun geroosterde prei met vadouvan, hazelnoothummus, witloofsalade en mandarijnvinaigrette.
Voor 4 personen
Geroosterde prei:
Hazelnoothummus:
Salade:
Mandarijnvinaigrette:
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de prei en snijd deze in stukken van ongeveer 4 à 5 cm. Meng met de vadouvan (of geel currypoeder) en olijfolie, verdeel over een bakplaat en rooster 15 tot 20 minuten tot de prei mooi goudbruin en zacht is.
Voor de hazelnoothummus blend je de kikkererwten samen met de hazelnoten, hazelnootolie en tahini tot een gladde puree. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als de hummus te dik is.
Snijd het witloof fijn en meng met de mosterdsla. Kruid met peper en zout en besprenkel met een beetje olijfolie.
Maak vervolgens de vinaigrette door het sap van de mandarijnen te mengen met de mandarijnazijn, truffelolie en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Elke maand een verrassend recept voor goed eten in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief...