Goed eten voor steden

8/10/2024 Rikolto Café in Temse: het belang van goede bodems

August 29, 2024
Filip Cuypers
Coördinator ambassadeurs Antwerpen & Oost-Vlaanderen

Op 8 oktober organiseren we met enkele partners een boeiend Rikolto Café in Temse over het belang van gezonde bodems. Kom genieten van een drankje en een hapje terwijl je alles leert over de grond waarin ons voedsel groeit.

Goed eten start bij een goede bodem. 

Zijn de belangen van landbouwers en natuur tegenstrijdig? Of versterken ze elkaar net om tot klimaatslimme oplossingen te komen die onze bodems en de biodiversiteit versterken. Ontdek het in ons Rikolto café.

Annelies Loos, Chris Claes, Hilde Eylenbosch en Kris Heirbaut gaan in gesprek over het belang van bodemgezondheid en de cruciale rol van goede grond om een stabiele toekomst voor onze natuur én boeren te garanderen— zowel in Vlaanderen als elders in de wereld.

Praktisch

📅 dinsdag 8 oktober

⏰ Start 20 uur

 📍  AC De Zaat, zaal de Arcke (Frans Boelplein 1, 9140 Temse)

Drank en hapjes worden aangeboden door onze partners. Om alles vlot te laten verlopen vragen we je om op voorhand gratis in te schrijven hieronder.

Schrijf je in

Over de sprekers

  • Kris Heirbaut, melkveehouder en duurzaamheidspionier, die afgelopen jaar met zijn project 'Bolle gronden' een projectsubsidie won vanwege zijn positieve bijdrage aan landbouw en natuur.
  • Hilde Eylenbosch, arts van opleiding, bouwde haar carrière uit in de biotechnologiesector. In 2019 besloot ze samen met Piet Moerman in Deinze een eigen, experimentele voedselbos 'Eetbos' aan te planten.
  • Chris Claes, internationaal directeur van Rikolto en landbouwingenieur, die inzicht geeft over regeneratieve landbouwpraktijken die Rikolto toepast op plaatselijke ecosystemen. 
  • Annelies Loos, experte voedselbossen en Management en projectondersteuner bij BOS+, heeft, heeft bio-ingenieurwetenschappen met een specialisatie in bos-en natuurbeheer gestudeerd in Gent.

Onze partners

Dit event is medemogelijk gemaakt door onze partners: Gemeentebestuur Temse, Heirbaut Hoeveproducten, Het project Bolle Bodems en Waasland Klimaatland. 

Het project Bolle Bodems kadert in de oproep Landbouw-Natuur, op zoek naar een win-win!  Met steun van de Vlaamse overheid.

Dummy image

No items found.
No items found.
Dummy image

Volg onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis recept voor goed eten.

Schrijf je in

Onze laatste artikels

Meer nieuws