Januari, campagnemaand! Het nieuwe jaar is van start gegaan en dat betekent dat onze Week voor Goed Eten met rasse schreden nadert - 12 tot 21 januari, zet het in je agenda! Deze maand zetten we het recht op goed eten nog iets meer in de kijker. En hoe beter laten geven om goed eten dan het gewoon op het menu zetten?
Deze maand delen we daarom graag het recept voor een (h)eerlijke winterklassieker: witloof met kaassaus en koolrabi. Lekker, plantaardig én boordevol vezels. Van de hand van Seppe Nobels trouwens. Speciaal voor Rikolto stak hij 11 Belgische klassiekers in een nieuw jasje. Een eerste recept delen we hier al met jou, zodat ook jij goed eten op het menu kan zetten. Kook je graag verder met Seppe? Schrijf je snel in op onze nieuwsbrief en ontvang tijdens onze Week voor Goed Eten alle 11 recepten in jouw mailbox. Van goed eten gesproken!
4 personen
"Witloof met kaas en beenham is mijn all-time favourite. Niet evident om daar een variatie op te vinden, maar koolrabi is een groente waar we te weinig mee koken en die perfect past bij witloof, onze nationale trots. Koolrabi herken je aan de raap-radijsachtige smaak. Een beetje pittig en een tikkeltje zoet. Maar ook supergezond, propvol vezels en zero calorieën. Schep dus nog maar een extra lepel bechamelsaus op, zou ik zeggen."
Zin in meer? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief en ontvang deze maand nog 10 extra recepten van Belgische klassiekers op de wijze van Seppe Nobels, vlaggenplanter bij Bio-Planet.