Zin in een heerlijke en plantaardige maaltijd? Maar je hebt misschien te weinig inspiratie om meteen achter je kookpotten te springen? Elke maand laten we je met veel plezier proeven van de favoriete gerechten van onze collega’s, deze maand is het de beurt aan Myrthe. In de zomer maakt zij maar al te graag de pittige tomaatjes van Trai Vegan. Niet alleen seizoensgebonden en 100% plantaardig, maar ook nog eens mega lekker!
STUKS: 1 | TIJD: 45 minuten
Waarom heb je dit recept gekozen?
Ik word heel blij van een bord waarop veel verschillende smaken, kleuren en structuren samenkomen. Deze pittige tomaten zijn multi-inzetbaar en momenteel basisvoeding bij mij thuis. Tomaatjes zijn nu op z’n lekkerst, perfect voor tomaten die dringend op moeten en het is super simpel. Ik combineer het als bijgerecht bij een salade met peulvruchten of gebakken rijst. Je kan het ook serveren als aperitiefhapje. Misschien niet voor dat belangrijk gesprek met die ene klant, want het is een knoflookfeestje.
Waarom werk je bij Rikolto?
De zoektocht naar hoe we met z’n allen duurzamer kunnen eten, en bij uitbreiding leven, vind ik super interessant. Zowel op mens-niveau als op systeemniveau. Bij Rikolto kan ik daar heel de dag mee bezig zijn. We trekken met 200 enthousiaste collega’s wereldwijd aan die kar, dat is toch fantastisch!
Dilemma: nooit meer gember of nooit meer koriander?
Dat is kiezen tussen de pest of de cholera. Ik word gelukkiger van een bos koriander dan van een bos rozen. Gember eet ik dan weer van ‘s ochtends tot ‘s avonds. Als ik echt moet kiezen, dan kies ik voor nooit meer koriander, omdat gember veelzijdiger is.
Kook je ook in de toekomst graag mee met onze collega’s? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een nieuw recept in je mailbox.