Wij zijn op zoek naar scholen en klassen die willen proeven van de oesterzwamburger!
Ga samen met je leerlingen de uitdagingen van morgen te lijf! Een globale verandering binnen eetpatronen is essentieel, niet enkel voor jouw eigen gezondheid maar ook voor de draagkracht van onze planeet. Meewerken aan de uitwerking van dit plantaardige eiwitalternatief kan je rechtsreeks koppelen aan het Brugs klimaatplan, green deal eiwitshift, MOS, de Brugse klimaatbende, Brugs charter diervriendelijke school en de leerdoelstellingen rond voeding, natuur, ecosystemen, klimaat, milieu, consumentenopvoeding, gezondheidseducatie …
Kopje Zwam, Het Brugs Food Lab, Vives, Casibeans, Inagro, Stad Brugge & Rikolto slaan de handen in elkaar om een oesterzwamburger te ontwikkelen die propvol zit met eiwitten. Een innovatief project omdat de oesterzwamburger groeit. De steeltjes van oesterzwammen die anders richting de vuilbak vliegen worden namelijk opnieuw geactiveerd. De geactiveerde steeltjes groeien in een cilinder waardoor de zwammen meteen de mooie ronde burger-vorm krijgen. Om de burger vol eiwitten te krijgen wordt de groei van de oesterzwam gecombineerd met de groei van tempeh. Op die manier ontstaat er een natuurlijke burger vol met eiwitten. Lekker en gezond!
Als leerkracht of directeur krijg je alle info tijdens een kort maar krachtige webinar op maandag 8/5/23 (van 16u30 – 17u00) schrijf je hiervoor in via deze link.
We vragen een geëngageerde leerkracht en leerlingen vol enthousiasme om mee te werken aan een innovatief plantaardig eiwit-alternatief. De proeverijen en het restaurantbezoek zijn kosteloos.
Vragen/opmerkingen? Mail naar myrthe.peijnenborg@rikolto.org